Winst voor voetballers !!

Voetbal

      – 

Eindelijk…wist SC Zierikzee weer een overtuigende winst te boeken in deze competitie. Waar de vorige wedstrijden vaak verloren gingen door een gebrek aan kwaliteit en/of geluk, liet Zierikzee deze zondag weer zien aardig te kunnen voetballen wanneer met een (bijna) complete selectie kan worden aangetreden.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Luctor deze dag weinig te halen had in Zierikzee; er werd goed druk gezet en fouten in de verdediging van Luctor werden afgedwongen. Luctor had 1 kans in de eerste helft, maar toen stond de paal een goal in de weg. Zierikzee wist 3 maal te scoren; deze doelpunten werden gemaakt door Yuri Vogelzang, Thomas Vos en Patrick Roggeband.

In de tweede helft werd het al snel 4-0 door een verzilverde starfschop van Yuri Vogelzang. Daarna was het speelbeeld iets evenwichtiger en kwam Luctor terug tot 4-2. Het laatste woord in de wedstrijd was weer voor Zierikzee. Thomas Vos en Remco van de Wekken zorgden voor de uiteidelijke 6-2 eindstand. Dit had nog een stuk hoger uit kunnen vallen wanneer Zierikzee wat minder vaak buitenspel had gestaan.

Ook de keeper van Zierikzee (Eric Schot) speelde een puike wedstrijd, met een paar sterke reddingen.

Volgende wedstrijd is de tegenstander Zeelandia Middelburg 4; ze staan slechts 3 punten boven Zierikzee. Een belangrijke ontmoeting dus. Datum van deze wedstrijd is zondag 12 februari 2017, aanvang 11.30 uur.