Voetballers op stoom

Algemeen, Voetbal

 

Zondag 19 november 2017 werd de uitwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand gespeeld.

Waar Zierikzee de afgelopen weken al goed op stoom was met een aantal overwinningen op rij, trok het deze positieve lijn door tegen Luctor. Gedurende deze wedsrijd viel, met name, een aantal prachtige combinaties op waarmee door het middenveld en verdediging van Luctor werd gesneden.

Zierikzee kwam al snel op voorsprong door kopgoal van Michel Winkels. Gaandeweg het verloop van de eerste helft werd het spel van Zierikzee beter en kon door goals van Milo Tocasks en Patrick Roggeband tegen een comfortabele 0-3 voorsprong aankijken. Echter leek Luctor op dat moment wakker en werd gedurende ongeveer een kwartier de druk opgevoerd, wat resulteerde in twee doelpunten. Met een perfecte timing (1 minuut voor rust) en prachtige goal werd door Patrick Roggeband de mooiste goal van de wedstrijd gescoord. Dit bleek beslissend te zijn, want het verzet van Luctor was nu gebroken.

De tweede helft zette Luctor nog wel wat aan en kregen een paar kansen, maar Zierikzee had wederom de doelpunten; Yuri Vogelzang benutte een penalty en Thomas Vos zorgde met twee doelpunten voor het slotstuk.

Met een 2-7 uitslag kon Zierikzee met trots naar huis en klopt het nu ook serieus aan om mee te strijden om de bovenste plaatsen van de ranglijst…

De volgende wedstrijd is op zondag 26 november, 11.00 uur; thuis tegen Grenswachters 3.