Slechte wedstrijd, toch winst…

Voetbal

Zondag 24 februari speelde Zierikzee uit tegen Cluzona 3.

Vanaf de eerste minuut was het spel van Zierikzee niet sterk; weinig beweging, slordig en ook weinig vetrouwen in de acties. Cluzona kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong in de eerste helft.
Al hoewel gaandeweg de tweede helft Zierikzee iets beter in de wedstrijd kwam, was het nog altijd niet van het niveau wat we gewend zijn. Juist op het moment dat Zierikzee aanspraak ging maken op wellicht een tegengoal, scoorde Cluzona de 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld.
Echter bleek ook deze wedstrijd dat dit seizoen de veerkracht van deze ploeg relatief groot is. Zierikzee ging op zoek naar de aanval en dat resulteerde in korte tijd in twee goals (de eerste van Leon Sinke en de volgende van Matthijs Hage). Een kwartier voor tijd kreeg Zierikzee eigenlijk te veel, want Matthijs Hage wist op prachige wijze Zierikzee ook nog op een 3-2 voorsprong te schieten.
Cluzona produceerde in het laatste kwartier nog een aantal grote kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het doel werd door Peter van der Hulle schoon gehouden. Hiermee nam Zierikzee de winst mee naar huis; niet terecht, maar dat zijn wellicht de leukste overwinningen….

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 10 maart, 11.00 uur; thuis heben NVS 2.