Mooie teamprestatie voetballers resulteert in onverwachte winst.

Voetbal

 

Op zondag 5 maart speelde Zierikzee een uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 4.

De wedstrijd werd op voorhand al bestempeld als een pittige strijd. Niet alleen omdat dit een onderling duel was tussen twee ploegen aan de onderkant van de ranglijst en hier dus goede zaken gedaan konden worden. Maar voor Zierikzee vooral omdat een flink aantal spelers afwezig waren en het ├╝berhaupt al lastig bleek om 11 spelers op het veld te krijgen.

De eerste helft verliep rustig en was Zeelandia iets sterker dan Zierikzee. Veel kansen leverde dat echter niet op Zeelandia; wel werd 1x de lat geraakt. Het was een 0-0 tussenstand met de rust.

De tweede helft bleek een heel ander karakter te hebben. Waar het weer was omgeslagen van zon naar regen en hagel, leek dit symbolisch voor de omslag in de wedstrijd. Reeds 5 minuten nadat Peter van de Hulle was ingevallen na de rust moest hij de wedstrijd staken omdat hij flinke wond had op zijn neus. Erg vervelend dus; niet alleen voor Peter zelf, maar ook omdat er geen wisselspelers meer beschikbaar waren en Zierikzee dus met 10 man verder moest spelen.

Zierikzee had daarna echter de figuurlijke wind mee. Al snel werd via een strafschop de 0-1 gescoord door Thomas Vos. Het spel golfde daarna op en neer, maar wederom kon via een mooie kop-goal Thomas Vos scoren. Met veel strijd en goed verdedigend werk werd deze voorsprong vastgehouden tot 5 minuten voor tijd de 1-2 gescoord werd. Echter werd meteen daarna aan alle onzekerheid een einde gemaakt door (wederom) een goal van Thomas Vos. Zo werd een mooie 1-3 overwinning geboekt.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Luctor ’88 3 op zondag 12 maart, aanvang 11.00 uur.