Mooie overwinning na eerste nederlaag van het seizoen

Algemeen, Voetbal

Zondag 4 november stond de thuiswedstrijd tegen RCS 3 op het programma.

De vorige wedstrijd, tegen Nieuw Borgvliet, was Zierikzee tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Een overwinning tegen RCS was daarom extra welkom.

Al hoewel een aantal spelers, door onder andere blessures en ziekte, afwezig waren bij Zierikzee bleek dat er toch een heel behoorlijke wedstrijd gespeeld zou gaan worden.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor RCS. Zierikzee begon wat slap en keek daarom ook al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Echter, wist het daarna de rug te rechten en kon het spelbeeld de rest van de wedstrijd gelijkwaardig worden genoemd. In de eerste helft kwam Zierikzee ook 1 keer tot scoren door een doelpunt van Thomas Vos. Kansen op meer doelpunten waren er voor beide ploegen genoeg.

In de tweede helft bleek het aardig in balans, waarbij er 1 groot verschil was; Zierikzee wist het net wel te vinden en RCS niet (zo werd maar liefst 4 keer de lat geraakt door RCS…).
Nadat eerst de 2-1 op het scorebord werd gezet door een fraaie counter, wist Julien Totté de bevrijdende 3-1 te maken.

Met deze mooie overwinning komt Zierikzee op 10 punten uit 5 wedstrijd en doet het dus bovenin mee. Dat is beter dan verwacht en de uitdaging om dit vast te houden.

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 11 november, uit in Nieuw-Vossemeer (aanvang 12:45 uur).