Mooi begin voor voetballers Zierikzee

Algemeen, Voetbal

Op zondag 23 september was de aftrap van een nieuw voetbalseizoen, met een thuiswedstrijd tegen Cluzona 3.

Naast deze tegenstander zijn er relatief veel nieuwe namen in de competitie, net name uit de regio West-Brabant. Het zal dus nog even aftasten zijn hoe de kwaliteit van Zierikzee zich verhoudt tot die van deze clubs.

Cluzona 3 bleek een redelijk gelijkwaardige ploeg, wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd; veel foutjes, veel doelpunten en veel strijd.

In de eerste helft ging het spel snel op en neer en kwam Cluzona op een 0-1 voorsprong. Zierikzee wist dit echter snel te corrigeren door een doelpunt van Thomas Vos. Kort daarna liep Zierikzee uit naar een 3-1 voorsprong; eerst door een knappe corner van Patrick Roggeband (die rechtstreeks in de verre hoek vloog) en daarna een goal van Leon Sinke. Cluzona scoorde daarna tegen, maar Yuri Vogelzang wist het verschil weer te vergroten door een strafschop te benutten. Kort voor de rust scoorde Cluzona toch weer tegen, waardoor de spanning in de wedstrijd zou blijven voor de tweede helft.

Cluzona kwam het beste uit de rust en kwamen al snel op 4-4. Waar de verwachting was dat (deze relatief jonge ploeg) nu zou doordrukken, wist Thomas Vos de 5-4 op het scorebord te schieten. Zierikzee was in staat de wedstrijd, met wat kunst en vliegwerk, uit te spelen en konden zo de overwinning over de streep trekken.

Volgende week zondag (30 september) weer een nieuwe tegenstander; HSC’28 2 uit Heerle. Aanvang; 11:00 uur.