Met grote veerkracht de winterstop in…

Voetbal

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond op zondag 9 december op het programma; thuis tegen Lepelstraatse Boys 2.

Nog niet vaak heeft Zierikzee een wedstrijd gespeeld met zo overduidelijk twee gezichten.

De eerste helft was van zeer bedenkelijk niveau. Zowel op techniek, maar vooral inzet werd Zierikzee volledig overvleugeld door de jonge tegenstanders uit Lepelstraat; vrijwel elk duel werd door de tegenstander gewonnen. Het stond bij ingaan van de rust dan ook volkomen terecht 0-2 voor Lepelstraatse Boys.

Zierikzee kwam met een andere beleving de tweede helft in. Strijdbaarder, betere positionering en ook beter spel zorgde voor een omkeer in spelbeeld. Lepelstraatse Boys kon best nog een paar keer gevaarlijk worden, maar het was nu Zierikzee die orde op zaken kon stellen.
Al vrij snel stond het 2-2 door doelpunten van Thomas Vos en Leon Sinke. Met daarna nog een extra doelpunt van Leon Sinke was de overwinning voor het grijpen, waarna in het slot van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde werd gemaakt door een doelpunt van Jeroen Nouwens.

Mooie constaterig in deze wedstrijd is het ombuigen van de verslagenheid in de rust naar strijdbaarheid in de tweede helft; een echte teamprestatie.

Zierikzee gaat de winterstop in als nummer 2 van de competitie. Dat is een heel goede prestatie en geeft een interessant perspectief voor de tweede helft van dit seizoen.