Gelijkspel bij eerste uitwedstrijd

Algemeen, Voetbal

Op zondag 30 september speelde Zierikzee de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Een nieuw gezicht in de competitie; HSC’28 2 uit Heerle.

Bij de warming-up keken enkele spelers van HSC ietwat bedenkelijk naar de ploeg uit Zierikzee…waar de oudste speler 74 is en de jongsten op het veld ook al tegen de 40 lopen; dat was voor de jongens uit Heerle opzienbarend.

Het eerste deel van de wedstrijd ging HSC fel van start en had Zierikzee moeite overeind te blijven. Het resulteerde in een goal voor HSC, maar daarna ging deze storm liggen en was het spelbeeld veel meer in evenwicht. Al hoewel de ploegen relatief gelijkwaardig aan elkaar leken, waren de betere kansen voor Zierikzee. Er werden voor de rust 2 doelpunten gemaakt door Zierikzee (Matthijs Hage en Patrick Roggeband); samen met 1 extra tegendoelpunt zorgde dat voor de 2-2 ruststand.

Na rust waren er voldoende kansen voor Zierikzee om de score op te schroeven. Toch werd er in eerste instantie maar 1 doelpoging verzilverd (door Matthijs Hage). Daarna was HSC wel gelukkig in de afwerking en konden ze de 4-3 tussenstand op het scorebord krijgen. De mouwen werden nog een keer opgestroopt door Zierikzee en de (terechte) 4-4 werd toch nog gemaakt door Thomas Vos.

Met 2 nieuwe aanwinsten in de ploeg bij Zierikzee (Julien Totté en Matthijs Hage) was het een leuke wedstrijd, waarbij beide ploegen tevreden konden zijn met het gelijkspel.

Volgende week (7 oktober) wederom een uitwedstrijd. Aanvang 12:00 uur, tegen FC Bergen 2.