Eenvoudige overwinning

Algemeen, Voetbal

 

SC Zierikzee speelde op zondag 29 oktober 2017 de thuiswedstrijd tegen VIVOO 2.

Alhoewel de ploeg uit Huijbergen een aanzienlijk jonger elftal op de been kon brengen, bleek dat geen garantie voor succes; Zierikzee had namelijk een relatief eenvoudige wedstrijd.

In de eerste helft, waar Zierikzee met een harde wind mee speelde, kwam VIVOO er voetballend relatief weinig aan te pas. Al hoewel het balbezit redelijk in evenwicht was, liet Zierikzee zien over meer voetballend vermogen te bezitten en het spel rustiger op te kunnen bouwen. Toch kwam VIVOO, onverwacht, op voorsprong door een schot van buiten de zestien. Zierikzee liet zich niet van de wijs brengen en voetbalde rustig door, kansen kwamen er toch wel. Door doelpunten van Patrick Roggeband (een corner die rechtstreeks in de doel vloog) en Thomas Vos (een mooie kopbal) was de ruststand 2-1.

Na de rust zat er minder energie in de wedstrijd en liet Zierikzee zich handig terugzakken. Zo kon er zonder veel problemen verdedigd worden en waren de aanvallers in een paar goede uitbraken toch nog gevaarlijk. Een panalty voor Zierikzee, door Yuri Vogelzang benut, bracht de 3-1 eindstand op het bord.

Met 7 punten uit 4 wedstrijden is Zierikzee deze competitie prima begonnen.

De volgende wedstrijd is op zondag 5 november 2017, 13.30 uur; uit tegen DZC’09 1.