Voetbal

Op zondag 12 mei speelde Zierikzee de uitwedstrijd tegen RCS 3.

Door blessures en andere verplichtingen was het nog een puzzel om genoeg spelers op de been te brengen voor deze wedstrijd. Toch bleek gaandeweg de eerste helft dat Zierikzee een prima partij speelde en niet onderdeed voor de mannen uit Oost-Souburg. De 0-1 voorsprong door Leon Sinke was dan ook geen verrassing. Toch bleek reeds in de eerste helft RCS een stuk effectiever en ging dan ook met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft begon Zierikzee opnieuw prima en kwam via een mooie goal van Leon Sinke, na goed combinatievoetbal, op gelijke hoogte. Daarna bleek RCS toch wat meer lucht (en wissels…) te hebben kon het uiteindelijk in het laatste stukje van de wedstrijd uitlopen naar een flinke overwinning. De 6-2 eindstand was dan ook ietwat geflatteerd en gek genoeg keek Zierikzee dus toch terug op een prima wedstrijd.

De laatste twee wedstrijden van het seizoen zal Zierikzee de tweede plek proberen vast te houden. Dit kan volgende zondag al gebeuren door punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen FC Bergen 2 (zondag 19 mei, aanvang 11:00 uur).

Voetbal

Zondag 10 maart speelde SC Zierikzee thuis tegen NVS 2.

De weersomstandigheden waren niet fijn voor deze wedstrijd, door een stormachtige wind was goed voetballen nauwelijks mogelijk. Tel daarbij op dat NVS gewoon scherper, doelgerichter en nauwkeuriger voor de dag kwam; Zierikzee speelde een kansloze wedstrijd.

De 1-8 eindscore was eigenlijk een terechte afspiegeling van de verhoudingen, al hoewel Zierikzee het in de tweede helft wel wat meer ‘liet lopen’.

Na een serie van wedstrijden die vaak in winst werden omgebogen, nu dus een keer een duidelijke nederlaag.

De volgende wedstrijd is geland op zondag 17 maart, uit tegen Vlissingen 3 (aanvang 11.30 uur).

Voetbal

Zondag 24 februari speelde Zierikzee uit tegen Cluzona 3.

Vanaf de eerste minuut was het spel van Zierikzee niet sterk; weinig beweging, slordig en ook weinig vetrouwen in de acties. Cluzona kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong in de eerste helft.
Al hoewel gaandeweg de tweede helft Zierikzee iets beter in de wedstrijd kwam, was het nog altijd niet van het niveau wat we gewend zijn. Juist op het moment dat Zierikzee aanspraak ging maken op wellicht een tegengoal, scoorde Cluzona de 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld.
Echter bleek ook deze wedstrijd dat dit seizoen de veerkracht van deze ploeg relatief groot is. Zierikzee ging op zoek naar de aanval en dat resulteerde in korte tijd in twee goals (de eerste van Leon Sinke en de volgende van Matthijs Hage). Een kwartier voor tijd kreeg Zierikzee eigenlijk te veel, want Matthijs Hage wist op prachige wijze Zierikzee ook nog op een 3-2 voorsprong te schieten.
Cluzona produceerde in het laatste kwartier nog een aantal grote kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het doel werd door Peter van der Hulle schoon gehouden. Hiermee nam Zierikzee de winst mee naar huis; niet terecht, maar dat zijn wellicht de leukste overwinningen….

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 10 maart, 11.00 uur; thuis heben NVS 2.

Voetbal

Op zondag 3 februari speelde Zierikzee zijn eerste wedstrijd na de winterstop; uit tegen DOSKO 3.

Het bleek een wedstrijd te worden met een hoog tempo, waar het spel veel op en neer ging. In veel gevallen was een relatief groot gat tussen aanval en verdediging, waardoor de ruimtes groot waren. Al hoewel Zierikzee best aardig speelde, wist DOSKO (in de eerste helft) optimaal gebruik te maken van deze ruimte. Met een aantal snelle counters werden er zo 5 doelpunten gemaakt.
Zierikzee wist in de eerste helft ook 3 doelpunten te maken, maar ging dus toch wat teleurgesteld de rust in met een 5-3 achterstand.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet echt, maar had Zierikzee veel meer grip op de aanvallers van DOSKO. Door rustig te blijven doorvoetballen wist Zierikzee nog twee keer te scoren en stond de 5-5 einduitslag op het scorebord; een terecht gelijkspel.

Volgende wedstrijd is wederom uit; op zondag 10 februari tegen Cluzona 3 (aanvang 11:00 uur).

Voetbal

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond op zondag 9 december op het programma; thuis tegen Lepelstraatse Boys 2.

Nog niet vaak heeft Zierikzee een wedstrijd gespeeld met zo overduidelijk twee gezichten.

De eerste helft was van zeer bedenkelijk niveau. Zowel op techniek, maar vooral inzet werd Zierikzee volledig overvleugeld door de jonge tegenstanders uit Lepelstraat; vrijwel elk duel werd door de tegenstander gewonnen. Het stond bij ingaan van de rust dan ook volkomen terecht 0-2 voor Lepelstraatse Boys.

Zierikzee kwam met een andere beleving de tweede helft in. Strijdbaarder, betere positionering en ook beter spel zorgde voor een omkeer in spelbeeld. Lepelstraatse Boys kon best nog een paar keer gevaarlijk worden, maar het was nu Zierikzee die orde op zaken kon stellen.
Al vrij snel stond het 2-2 door doelpunten van Thomas Vos en Leon Sinke. Met daarna nog een extra doelpunt van Leon Sinke was de overwinning voor het grijpen, waarna in het slot van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde werd gemaakt door een doelpunt van Jeroen Nouwens.

Mooie constaterig in deze wedstrijd is het ombuigen van de verslagenheid in de rust naar strijdbaarheid in de tweede helft; een echte teamprestatie.

Zierikzee gaat de winterstop in als nummer 2 van de competitie. Dat is een heel goede prestatie en geeft een interessant perspectief voor de tweede helft van dit seizoen.