Algemeen, Voetbal

Op zondag 11 november 2018 speelde Zierikzee uit tegen NVS 2 uit Nieuw-Vossemeer.

Zonder zelf goed te spelen, werd er toch een relatief eenvoudige overwinning geboekt.

In de eerste helft had Zierikzee de wedstrijd volledig onder controle. De bal kon achterin rustig rondgetikt worden en zo nu en dan toch een pass naar voren die een aantal keer in een goede kans resulteerde. Het visier van de aanvallers stond deze dag echter wat minder op scherp. Bij het ingaan van de rust was het daarom ‘slechts’ 0-1 voor Zierikzee; doordat Yuri Vogelzang met een boogbal van een verdedigingsfout van NVS profiteerde.

De tweede helft werd er niet best meer gespeeld. Zierikzee was slordig en kon geen rust meer in spel brengen. NVS wilde graag, maar was niet in staat echt gevaarlijk te worden. Het bleef toch lang spannend, want het verschil was maar 1 doelpunt. Pas in de laatste minuut werd de 0-2 door Leon Sinke gemaakt.

Weer 3 punten bijgeschreven door Zierikzee. Met twee thuiswedstrijden in het vooruitzicht kan met vertrouwen richting de winter worden gevoetbald…

Volgende week, op zondag 18 november, is Vlissingen 3 thuis de tegenstander (aanvang 11:00 uur).

Algemeen, Voetbal

Zondag 4 november stond de thuiswedstrijd tegen RCS 3 op het programma.

De vorige wedstrijd, tegen Nieuw Borgvliet, was Zierikzee tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Een overwinning tegen RCS was daarom extra welkom.

Al hoewel een aantal spelers, door onder andere blessures en ziekte, afwezig waren bij Zierikzee bleek dat er toch een heel behoorlijke wedstrijd gespeeld zou gaan worden.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor RCS. Zierikzee begon wat slap en keek daarom ook al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Echter, wist het daarna de rug te rechten en kon het spelbeeld de rest van de wedstrijd gelijkwaardig worden genoemd. In de eerste helft kwam Zierikzee ook 1 keer tot scoren door een doelpunt van Thomas Vos. Kansen op meer doelpunten waren er voor beide ploegen genoeg.

In de tweede helft bleek het aardig in balans, waarbij er 1 groot verschil was; Zierikzee wist het net wel te vinden en RCS niet (zo werd maar liefst 4 keer de lat geraakt door RCS…).
Nadat eerst de 2-1 op het scorebord werd gezet door een fraaie counter, wist Julien Totté de bevrijdende 3-1 te maken.

Met deze mooie overwinning komt Zierikzee op 10 punten uit 5 wedstrijd en doet het dus bovenin mee. Dat is beter dan verwacht en de uitdaging om dit vast te houden.

De volgende wedstrijd is gepland op zondag 11 november, uit in Nieuw-Vossemeer (aanvang 12:45 uur).

Algemeen, Voetbal

Op zondag 7 oktober 2018 stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma; tegen FC Bergen 2.

Vooraf werd deze tegenstander als pittig ingeschat door Zierikzee; ook FC Bergen heeft 4 punten uit de eerste twee wedstrijden gehaald. Maar vooral de gedachte aan vorig seizoen was voor Zierikzee een waarschuwing, waar twee maal dik verloren werd van de tegenstander uit Bergen op Zoom.

In de eerste helft was het spelbeeld redelijk gelijk opgaand; wat opviel was de felheid in de duels. In de rust stond er een terechte gelijke stand op het scorebord (2-2). De prima doelpunten werden beide door Leon Sinke gemaakt.

De tweede helft had Zierikzee weinig meer te duchten van Bergen. Het balbezit was dan wel meer voor de mannen uit Bergen op Zoom, tot kansen kwamen ze nauwelijks. Zierikzee was daarintegen een paar keer gevaarlijk in de uitbraken en kon uiteindelijk nog 2 mooie doelpunten maken (Patrick Roggeband en Matthijs Hage).

De 2-4 overwinning was verdiend en zorgt voor een mooie start van dit seizoen, met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week (14 oktober) speelt Zierikzee thuis tegen Nieuw Borgvliet 2; aanvang 11.00 uur.

Algemeen, Voetbal

Op zondag 30 september speelde Zierikzee de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Een nieuw gezicht in de competitie; HSC’28 2 uit Heerle.

Bij de warming-up keken enkele spelers van HSC ietwat bedenkelijk naar de ploeg uit Zierikzee…waar de oudste speler 74 is en de jongsten op het veld ook al tegen de 40 lopen; dat was voor de jongens uit Heerle opzienbarend.

Het eerste deel van de wedstrijd ging HSC fel van start en had Zierikzee moeite overeind te blijven. Het resulteerde in een goal voor HSC, maar daarna ging deze storm liggen en was het spelbeeld veel meer in evenwicht. Al hoewel de ploegen relatief gelijkwaardig aan elkaar leken, waren de betere kansen voor Zierikzee. Er werden voor de rust 2 doelpunten gemaakt door Zierikzee (Matthijs Hage en Patrick Roggeband); samen met 1 extra tegendoelpunt zorgde dat voor de 2-2 ruststand.

Na rust waren er voldoende kansen voor Zierikzee om de score op te schroeven. Toch werd er in eerste instantie maar 1 doelpoging verzilverd (door Matthijs Hage). Daarna was HSC wel gelukkig in de afwerking en konden ze de 4-3 tussenstand op het scorebord krijgen. De mouwen werden nog een keer opgestroopt door Zierikzee en de (terechte) 4-4 werd toch nog gemaakt door Thomas Vos.

Met 2 nieuwe aanwinsten in de ploeg bij Zierikzee (Julien Totté en Matthijs Hage) was het een leuke wedstrijd, waarbij beide ploegen tevreden konden zijn met het gelijkspel.

Volgende week (7 oktober) wederom een uitwedstrijd. Aanvang 12:00 uur, tegen FC Bergen 2.

Algemeen, Voetbal

Op zondag 23 september was de aftrap van een nieuw voetbalseizoen, met een thuiswedstrijd tegen Cluzona 3.

Naast deze tegenstander zijn er relatief veel nieuwe namen in de competitie, net name uit de regio West-Brabant. Het zal dus nog even aftasten zijn hoe de kwaliteit van Zierikzee zich verhoudt tot die van deze clubs.

Cluzona 3 bleek een redelijk gelijkwaardige ploeg, wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd; veel foutjes, veel doelpunten en veel strijd.

In de eerste helft ging het spel snel op en neer en kwam Cluzona op een 0-1 voorsprong. Zierikzee wist dit echter snel te corrigeren door een doelpunt van Thomas Vos. Kort daarna liep Zierikzee uit naar een 3-1 voorsprong; eerst door een knappe corner van Patrick Roggeband (die rechtstreeks in de verre hoek vloog) en daarna een goal van Leon Sinke. Cluzona scoorde daarna tegen, maar Yuri Vogelzang wist het verschil weer te vergroten door een strafschop te benutten. Kort voor de rust scoorde Cluzona toch weer tegen, waardoor de spanning in de wedstrijd zou blijven voor de tweede helft.

Cluzona kwam het beste uit de rust en kwamen al snel op 4-4. Waar de verwachting was dat (deze relatief jonge ploeg) nu zou doordrukken, wist Thomas Vos de 5-4 op het scorebord te schieten. Zierikzee was in staat de wedstrijd, met wat kunst en vliegwerk, uit te spelen en konden zo de overwinning over de streep trekken.

Volgende week zondag (30 september) weer een nieuwe tegenstander; HSC’28 2 uit Heerle. Aanvang; 11:00 uur.